Geld verdienen op de beurs

Jammer, je gebruikt een AD Blocker

Hoewel we weten dat advertenties soms vervelend kunnen zijn, zijn advertenties een bron van inkomsten. Gelieve je Ad Blocker uit te schakelen om de content te lezen. Wellicht vind je het de moeite.

Lees je weleens verhalen van mensen die hun job opgeven om thuis trader te worden? Droom je weg bij het idee van je eigen trading room thuis, met meerdere beeldschermen waar jij grafieken analyseert en dagelijks een mooi bedrag probeert te verdienen. Het is geen utopie. Leven van je beleggingen is mogelijk, zelfs met een kleine inleg. Het is echter niet makkelijk en vraagt veel discipline en inspanning. Ook in trading geldt: There is no such thing as a free lunch.

Doe wat je graag doet

Wil je thuis actief belegger worden omdat je niet graag uit werken gaat en dit jou wel een leuke oplossing lijkt? Dan is dit misschien niet de juiste insteek. Beleggen moet iets zijn dat je graag doet én elke dag wilt doen. Net zoals elke job komt er een moment waarop je even geen zin hebt in je werkdag. Je kunt dit gevoel minimaliseren door een job of activiteit te kiezen die je zeer graag doet.

Dit is met beleggen ook het geval. Als je niet doordrongen bent van cijfertjes, grafieken, economie en de financiële markten, dan hou je deze levensstijl niet vol. Geef dus niet meteen je ontslag bij je huidige job als traden en beleggen je niet in het bloed zit. Dit lijkt een makkelijke weg naar snel geld, maar mis je de nodige passie, dan kan dit snel omkeren naar een lijdensweg. En dat is net wat je wilt vermijden!

Lees meer: Een dag in het leven van een daytrader

Beleggen en traden kan vaak zeer zenuwslopend zijn. Je kunt namelijk op korte tijd snel geld verliezen of winnen. Je moet beslissingen maken die je geld kunnen kosten en soms uren naar een beeldscherm staren. Een goede trader analyseert eerst tientallen grafieken voordat hij in een belegging stapt. Het is een zeer intensieve activiteit, zeker als het de bedoeling is om er je dagelijkse brood mee te verdienen.

Een expert worden!

Heb je effectief je keuze gemaakt om vanaf nu als belegger door het leven te gaan en dit als beroep te beschouwen? Ga dan op zoek naar jouw niche en specialiseer hierin. Er zijn namelijk honderden manieren om op de beurs te beleggen en geld te verdienen. Als je deze technieken allemaal onder de knie wilt krijgen, riskeer je veel tijd en geld te verliezen tijdens je leerproces. Zoek wat jou boeit en waar je goed in bent. Je kunt je op twee manieren specialiseren.

Enerzijds kan je ervoor kiezen om een technisch specialist te worden en je expertise op te bouwen op het vlak van strategie. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in pennystocks of opties schrijven, day traden in vreemde valuta of shorten op dividendaandelen. Zoek welke strategie je goed ligt en waar je nog meer kennis wilt in opbouwen. Verlies fundamentele analyse niet uit het oog maar blijf je focussen op je strategie.

Lees meerWat zijn penny stocks?

Anderzijds kan je ook expert worden op het vlak van de economie of een specifieke markt. Volg jij de Belgische beurs op de voet? Of ben je enorm geboeid door biotechnologie of groeilanden? Verdiep je dermate in een onderwerp, sector of regio en snap hoe de aandelen binnen jouw expertise zullen reageren. Koppel hier een bepaalde basiskennis van technische analyse aan vast.

Lees meerAnalyseren is een must: fundamentele en technische analyse

Begin met een kleine inleg en leer vertrouwen krijgen in jouw expertise. Bouw stelselmatig het risico op in je portefeuille en durf wat extra geld inzitten om je winsten te optimaliseren. Wie zich zeer nuchter, consequent en zonder veel emotie kan vasthouden aan zijn expertise, kan een succesverhaal opbouwen als belegger. Laat je niet verleiden door eventuele kansen buiten jouw specialisatie. Doe wat je kent, hou je discipline en verdien jouw loon dankzij deze aanpak.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *