600 ondervraagde miljonairs delen 3 dezelfde gewoontes

De Amerikaanse onderzoekster Sarah Stanley Fallaw, ondervraagde meer dan 600 miljonairs om te ontdekken wat hen zo rijk maakte. Ze vond drie thema’s die bij elk van hen van toepassing zijn. Zo beginnen ze niet meer te consumeren, zelfs al stijgt hun loon. Daarnaast zoeken ze steeds naar extra opportuniteiten, naast hun hoofdberoep, om extra centjes te verdienen. En heel vaak blijkt dat ze van een bijberoep hun hoofdberoep kunnen maken na een tijdje en zelfstandig ondernemer worden.

Spendeer minder dan je kan

Wordt geen slaaf van je loon. De ondervraagde miljonairs leven allen een gematigde levensstijl. Ze kunnen zich veel luxe permitteren maar proberen zich hier ver van af te houden. Eén van de miljonairs vertelt: “Rijk zijn gaat niet over hoeveel geld je verdient, het belangrijkste is wat je spendeert en hoeveel je op de bank kunt zetten. Wie niet minder kan uitgeven dan hij verdient, zal nooit kunnen genieten van financiële vrijheid en altijd afhankelijk blijven van zijn, al dan niet riante, loon.”

Lees meer5 Gewoontes van rijke mensen

Zoek een bijberoep

Naast hun hoofdberoep proberen veel miljonairs ook nog een bijberoep op te starten. Bijvoorbeeld een zelfstandige activiteit, een hobby waarmee ze wat extra inkomen aan hun maandloon toevoegen. Meerdere inkomstenbronnen helpen je sneller financiële vrijheid te bereiken om verschillende redenen.

De nieuwe inkomstenbron zorgt uiteraard voor extra maandelijkse spaarcenten, deze kun je op hun beurt opnieuw investeren. Investeringsmogelijkheden hier zijn bijvoorbeeld vastgoed, zoals huurwoningen, garages of handelspanden. Of het opbouwen van een beleggingsportefeuille met fondsen, aandelen, trackers, opties,… Alles wat passieve inkomsten genereert is interessant.

Lees meer43 manieren om meer geld te verdienen

Het bijberoep biedt ook extra zekerheid. Je kunt een job in dienstverband steeds kwijtraken. Bijvoorbeeld wegens faillissement of economische omstandigheden. Wie een bijberoep of bijverdienste heeft, die heeft altijd iets om op terug te vallen. In moeilijke tijden is het steeds goed om een andere inkomstenbron achter de hand te houden.

Als laatste reden geven de miljonairs ook aan dat een bijverdienste vaak groeit tot een grote onderneming. Wie tijd, geld en inzicht investeert in zijn bijberoep kan hier een winstgevend bedrijf van maken. In vele gevallen konden de miljonairs zelfs hun hoofdberoep opgeven en volledig leven van de inkomsten uit het bijberoep.

Wordt zelfstandig ondernemer

Het laatste gemeenschappelijke punt van de miljonairs was het eigen bedrijf. Uit het bijberoep vloeit vaak een eigen onderneming. De hoofdmoot van de 600 ondervraagde miljonairs is dan ook zelfstandig ondernemer.

Ze geven hun geld niet uit aan luxe, maar investeren in hun eigen bedrijf om dit te doen groeien en hun geld ook te doen opbrengen. Vaak brengt een eigen onderneming meer geld op, dan in het geval je in dienstverband werkt. Als je er de nodige tijd en energie in steekt natuurlijk.

Lees meer7 lessen over ondernemen die ieder kind zou moeten leren

Maar zelfs al zijn de miljonairs ondernemer, en hebben ze hun eigen bedrijf, toch gaan ze nog steeds op zoek naar bijverdiensten. Ze leggen niet al hun eieren in dezelfde mand en proberen hun inkomstenstromen te diversifiëren. Ook niet als hun bijberoep is uitgegroeid tot hoofdberoep. Dan gaan ze nog steeds op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Liefst uit passief inkomen, zoals huurinkomsten of dividenden en coupons.

Besluit

Ga zelf eens op onderzoek. Lees over hoe je favoriete miljonairs hun vermogen hebben verdiend. Denk aan Oprah, Donald Trump of Elon Musk, ondernemers, investeerders en steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Wie weet behoor jij binnenkort tot de ongeveer 120.000 miljonairs die ons land rijk is.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *