Jammer, je gebruikt een AD Blocker

Hoewel we weten dat advertenties soms vervelend kunnen zijn, zijn advertenties een bron van inkomsten. Gelieve je Ad Blocker uit te schakelen om de content te lezen. Wellicht vind je het de moeite.

Investeren in vastgoed vinden veel beleggers nog altijd duur en ingewikkeld. Zelf vastgoed kopen als investering? Investeren in vastgoedcertificaten of vastgoedfondsen? En wat met de keuzemogelijkheden: kantoorvastgoed, residentieel vastgoed of retailvastgoed? De Nederlandse startup Bloqhouse wil door gebruik te maken van de blockchain technologie investeren in vastgoed voor de particuliere beleggers vergemakkelijken.

Investeringen zijn peer-to-peer verhandelbaar

Bloqhouse is een softwareontwikkelingsplatform dat investeren in vastgoed voor een grotere groep beleggers toegankelijker en dus goedkoper wil maken. Dankzij de blockchain hoef je bijvoorbeeld niet meer in een heel gebouw te investeren, maar wordt het ook mogelijk om in een deel van het vastgoed te investeren. Dat doe je simpel via een webapp.

Heb je eenmaal een aandeel in handen, dan ontvang je daarvoor huurgeld en profiteer je van de eventuele waardestijging. Het bijzondere is dat door de blockchain technologie de investeringen peer-to-peer verhandelbaar zijn. Je hebt dus geen dure tussenpersoon meer nodig.

Bloqhouse is ontstaan vanuit een eigen behoefte van de drie oprichters. Ze wilden zelf investeren in vastgoed, maar misten een digitaal platform waarop je dat op een laagdrempelige manier kon doen. Bovendien wilden ze de investering ook makkelijk kunnen doorverkopen. Omdat het drietal een dergelijk product niet in de markt konden vinden, besluiten ze het zelf te bouwen. In de zoektocht naar de beste methode komen ze uit bij de Ethereum-blockchain. Die blijkt uitermate geschikt voor het makkelijk en veilig verhandelen van assets tussen verschillende personen, zonder daarbij gebruik te moeten maken van tussenpersonen.

Lees meer: Wat is Ethereum en hoe verschilt het van Bitcoin?

Voor fondsbeheerders die hun klanten een mooie service willen bieden

De klanten van Bloqhouse zijn de beheerders van investeringsfondsen en handelsplatformen. Via de software kunnen deze bedrijven verhandelbaarheid van vastgoed op wereldwijde schaal aanbieden aan investeerders. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal veilig gebeurt, digitaliseert Bloqhouse allerlei processen die nu vaak nog op papier moeten gebeuren, zoals het vaststellen van de identiteit van de investeerders.

Opgedeeld in tokens

De vastgoedparticipaties worden opgedeeld in zogenaamde tokens, een digitale code die de waarde van een participatie in een belegging vertegenwoordigt. Dit proces, de tokenization, zorgt ervoor dat de eigenaren van de participaties deze gemakkelijk onderling kunnen verhandelen.

Lees meerWaarom iedereen binnenkort in vastgoed investeert

Bloqhouse biedt zijn technologie aan als SaaS-oplossing voor investeringsfondsen en vastgoedbeheerders. Zij betalen een maandelijkse fee voor het gebruik van de mogelijkheid om investeren via de blockchain aan hun klanten aan te bieden.

Geert Degrande
Geert Degrande

Geert Degrande is al 37 jaar actief als freelancejournalist, copywriter, blogger, vertaler en ghostwriter. Economie en finance en HR zijn zijn belangrijkste specialisatiedomeinen. Hij heeft als eindredacteur van Test-Aankoop Invest, als redacteur van CFO Magazine en FD Magazine en als redacteur van Logic-Immo ook ruime ervaring in de financiële- en de vastgoedwereld.

TAGS
, ,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *