Jammer, je gebruikt een AD Blocker

Hoewel we weten dat advertenties soms vervelend kunnen zijn, zijn advertenties een bron van inkomsten. Gelieve je Ad Blocker uit te schakelen om de content te lezen. Wellicht vind je het de moeite.

Jong volwassenen kopen op latere leeftijd een huis dan hun ouders. Veel blijven lange tijd logeren onder de vleugels van vader en moeder. Oudere generaties waren op die leeftijd al huiseigenaars. Hoewel velen dit toekennen aan de financiële situatie van jongeren (langer studeren en pas op latere leeftijd geld verdienen), blijkt nu ook de thuissituatie een grote rol te spelen.

Tieners die opgroeiden in een huis dat hun ouders bezaten, worden tot drie keer vaker huiseigenaren dan kinderen die in een huurhuis woonden. Zelfs als we parameters als leeftijd en inkomen gaan betrekken, blijft de verhouding overeind.

Een deel van de verklaring van deze invloed zit hem in het feit dat ouders die huiseigenaar zijn, sneller hun kind helpen om het ook te worden. De generositeit en ongetwijfeld ook wat trots om ook van de volgende generatie een huiseigenaar te maken is kenschetsen voor de babyboomers. Een huis bezitten als hoogste goed en daar dan ook alles voor doen.

Het onderzoek houdt dan ook in dat het zeer waarschijnlijk is dat jongeren die niet opgroeiden in een gekocht huis, als huurders op zoek gaan naar een geschikt pand. In het rapport lezen we “Dit suggereert dat de millenials mogelijks minder snel een huis zullen kopen eens ze het kapitaal en de leeftijd hebben, dan voorgaande generaties.

Belangrijke kanttekening: dit onderzoek, gevoerd door Trulia (http://www.trulia.com/blog/trends/family-tradition/) richtte zich op Amerikaanse huisgezinnen. Cijfers over de Belgische huisgezinnen zijn ons niet gekend. Het aantal Vlamingen met een eigen woning daalt de afgelopen jaren drastisch. In 2005 bezat nog 75 procent van alle Vlamingen een huis, terwijl dit in 2013 nog maar 70% bedroeg.

 

(bron: time.com)

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *