Investeren in garageboxen rendabel?

Steeds meer mensen ontdekken een nieuwe manier van beleggen door te investeren in garageboxen. Bij regelmatige verhuur van een garagebox brengt dit een mooi bedrag per maand op. Daarnaast biedt een garagebox heel wat voordelen boven andere vastgoedinvesteringen. Ben je recent ook op het idee gekomen om een garagebox te kopen als belegging, lees dan eerst waar je rekening mee moet houden.

Een garagebox kopen als investering

Een garagebox is een goede manier om jouw beleggingsportefeuille te spreiden. Daarnaast heeft het een lage instapdrempel vergeleken bij andere vastgoedbeleggingen. Terwijl het spaarbankboekje tegenwoordig niet meer zoveel opbrengt, wordt investeren in onroerend goed steeds populairder. En voor het investeren in een garagebox heb je een relatief klein bedrag nodig.

Waar let u op bij het kopen van een garagebox?

De ligging van een garagebox is erg belangrijk. Zo zijn garageboxen aan de kust soms vele malen duurder dan die in de stad. En die zijn op hun beurt weer duurder dan die buiten de stad. Let als je een garagebox kopen gaat op het parkeerbeleid van de betreffende gemeente: dit kan zorgen voor meer huuropbrengst, of juist voor minder. En garageboxen vlakbij winkelstraten, kantoorpanden of een station kun je vaak gemakkelijker verhuren dan een afgelegen box.

Daarnaast is de landelijke regelgeving omtrent het verhuren van garages natuurlijk erg belangrijk. Zorg in elk geval voor een huurcontract, of dat nu voor bepaalde of onbepaalde tijd is. Hier kun je in opnemen wat je van de huurder verwacht en voor welke periode. Is er niets overeengekomen met betrekking tot de verhuurperiode, dan wordt er automatisch uitgegaan van een contract voor onbepaalde duur, wat inhoudt dat er een opzegtermijn van één maand geldt. Er is sprake van grote contractuele vrijheid.

Bovendien is er veel vraag naar parkeerboxen, waardoor je mogelijk de huur voor een bepaalde periode vooraf kunt laten betalen.

Heb je meer interesse in parkeergarages ipv parkeerboxen, lees dan ook: Beleggen in parkeergarages – interessante investering?

Enige voor- en nadelen van het investeren in garageboxen

Het is relatief gemakkelijk om een garagebox te verhuren. Kijkt een huurder van een garagebox met een goede ligging vooral naar de ruimte, een huurder voor een woning is een stuk lastiger te vinden. Daardoor zorgt een garagebox kopen dan ook voor een vrij zeker maandelijks inkomen. Daarnaast zijn er ook relatief weinig wanbetalers bij de verhuur van garageboxen. Daarentegen is de kans op doorloop van garageboxen groter dan die van huurwoningen. Je moet dus eventueel om de zoveel tijd kunnen zorgen voor een nieuwe huurder. Stel dat het parkeerbeleid in de gemeente waarin uw garagebox ligt wordt aangepast, dan kan het zijn dat de huuropbrengsten en zelfs de waarde van de garagebox dalen.

Ben je van plan te investeren in garageboxen, let dan op de ligging, stel een contract op als je tot verhuur over gaat en zorg bij leegstand voor nieuwe huurders. Over het algemeen heb je dan een rendabele belegging die bovendien zorgt voor meer spreiding van jouw portefeuille.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *