Investeer in serviceflats

Begin 2017 telt Nederland maar liefst 3,1 miljoen 65-plussers. Tegen 2040 evolueert dat cijfer verder richting één op de vier. Kortom, de vergrijzing is een trend waar we als samenleving moeilijk om heen kunnen. Door te investeren in serviceflats kan je er ook als investeerder je voordeel uithalen.

Een serviceflat is bedoeld voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen maar graag beroep willen doen op bepaalde gemeenschappelijke diensten, zoals poetshulp, thuisverpleging, warme maaltijden… Op de websites van de serviceflats staat doorgaans informatie over de service die verleend wordt, over voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. De woning moet immers aan bepaalde voorwaarden (rond privacy, veiligheid, hulp- en dienstverlening) voldoen.

Lees meer: Welke diensten worden aangeboden in een serviceflat?

Eigenaar worden of niet?

Er zijn twee manier om te investeren in serviceflats: ofwel koop je er een en word je eigenaar, ofwel koop je een financieel recht zonder eigenaar te worden. In die laatste formule komt het erop neer dat je over een welbepaalde periode (bijvoorbeeld 30 jaar) een bepaalde som investeert. In die dertig jaar heb je recht op de inkomsten van de huur van die serviceflat. Loopt de periode af, dan krijg je het bedrag dat je investeerde terugbetaald.

Lees meer: Hoeveel kost de aankoop van een serviceflat?

Waarom is een serviceflat een interessante belegging?

Investeren in serviceflats lijkt sowieso een interessant belegging. En wel hierom:

Het is vastgoed met veel potentieel, zeker gezien de toenemende vergrijzing. Nu al zijn de wachtlijsten voor dergelijke woningen ellenlang. De vraag zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Lees meerHet kopen van een serviceflat – investeren in de vergrijzing

Je garandeert jezelf van een zorgeloze toekomst. Eens je zelf de pensioenleeftijd voorbij bent, kan je er zelf je intrek in nemen.

Stabiele huurders: senioren fladderen niet meer rond van gemeente naar gemeente. Je kan rekenen op een contract van langere duur.

Serviceflats raken vlot verhuurd. Voor je rendement kan je op twee oren slapen. Ook op lange termijn – als je de woning wil verkopen – kan je rekenen op een fikse meerwaarde.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *